Je herkent het wel: Je loopt door een tuincentrum en ziet het leukste kamerplantje ooit staan. Vol goede moed ga je voor dit plantje zorgen. Na drie dagen is het plantje dood. Natuurlijk wil je wat groens in huis hebben, maar het liefst wel een plant dat niet doodgaat! Daarom geven wij drie kamerplanten die makkelijk zijn om te onderhouden, zodat jij nog lang wat groens in huis hebt.

De Indische Rubberboom

De Indische Rubberboom is een boompje, dat veel ruimte in beslag kan nemen in je huis. Binnenshuis kan die tot wel twee meter groot worden! De reden waarom dit een geliefde kamerplant is, komt doordat het boompje niet snel doodgaat en ook nog eens prachtige bladeren heeft. Het heeft weinig licht nodig, want direct zonlicht beschadigd de bladeren. Het enige waarop je moet letten is dat je, tussen de gietbeurten door, de potgrond laat opdrogen. Door teveel water verwelken de bladeren. Daarnaast moet je eens in de twee tot vier weken de plant bemesten met verdund plantenmest. Al met al, is dit een prachtige kamerplant met weinig onderhoud.

Een klassieker in elke woonkamer: de cactus

Mocht je iemand vergeetachtig zijn, dan is de cactus de perfecte kamerplant. De cactus heeft namelijk weinig water nodig. Let er wel op dat je een cactus niet teveel water geeft, anders gaat die alsnog dood. In de maanden november tot en met maart heeft een cactus helemaal geen water nodig. Na die periode moet je de cactus eens in de maand water geven, wat je uiteindelijk opbouwt tot een keer in de twee weken.

Sommige cactussen kunnen zelfs bloeien, zoals de Lidcactus, of wil je een stoerdere cactus? Dan kun je kiezen voor de Cowboycactus (Eurphorbia Ingens).

Aloë Vera

Misschien ken je Aloë Vera alleen als iets dat in je shampoo zit. Maar wist je dat het ook nog eens een mooi kamerplantje is? Aloë Vera heeft weinig onderhoud nodig. In de zomermaanden hoef je pas water te geven als de potgrond bijna droog is. In de winter kan het kamerplantje wekenlang zonder water, omdat de bladeren vocht vasthouden. Let er wel op dat je Aloë Vera op een lichte plek zet. Want hoe verder het plantje van het raam staat, hoe sneller de plant rot en vervolgens doodgaat!