Minituin

In de grote steden van Nederland wordt het steeds populairder: de minituin. De kleine handelbare tuintjes zijn geschikt voor alle huizen, zelfs de huizen zonder eigen tuin. Door de minituintjes op te hangen aan een balkon, de muur of zelfs het plafond is er in elk huis wel ruimte voor een minituin.

vers
minituin
minituin

Wees creatief

Minituintjes zijn in alle soorten en maten te vinden. Voor woningen met een kleine tuin, kunnen bakken geplaatst worden. Zo heb je een gemakkelijke kleine tuin, zonder dat deze veel tijd of moeite vergt. Ook wanneer je geen tuin hebt, is er altijd wel een plek waar een minituin past. Zo kun je bakken in alle vormen en groottes vinden om aan je balkon te hangen en bieden veel tuincentra grote glazen bloempotten aan om daarin je eigen minituin te creëren. Daarnaast kun je ook bloembakken aan de muur bevestigen of zelfs aan het plafond ophangen. Ook kun je alledaagse meubels, zoals een bijzettafel, ombouwen tot minituintjes. Zo kun je een deel uit een koffietafel zagen en het gat opvullen met een diepe plantenbak. Door deze te vullen met kleurrijke of zelfs eetbare planten heb je een kleurrijke en unieke koffietafel.

Minituin

Weelderige schoonheid

Een minituin past overal en kan (bijna) elke plant bevatten. Welke planten je in je minituin plant, hangt volledig van jezelf af. Terwijl het ene persoon liever de hele dag naar planten in weelderige kleuren kijkt, vindt een ander een gemakkelijk te verzorgen vetplantje makkelijker om te hebben. Gelukkig is er voor elk persoon wel een plant te vinden. Zo heb je de gemakkelijk te verzorgen mozaïekplant, de prachtige bloeiende violen en sleutelbloemen. Je kunt zelfs kruiden als oregano en pepers die je tijdens het koken kunt gebruiken planten in jouw minituin. Kortom, of je nu groene vingers hebt of niet, er zijn altijd wel bloemen en planten te vinden voor in jouw eigen minituin.