Plat Dak

Wanneer je toch liever je kleine tuin wilt gebruiken voor de schommel voor je kinderen dan voor die moestuin waar je zo over droomt, is een plat dak ideaal. Op een plat dak kun je namelijk prima een moestuin maken. Daarnaast zijn (scheve) muren ideaal om plantenbakken aan op te hangen, zodat je niet alleen planten horizontaal op het platte dak, maar ook verticaal aan de muur hebt hangen. Zo maak je jezelf en je kinderen blij.

Vers en altijd dichtbij

Mensen eten graag verse groenten en fruit. Wanneer je zelf een eigen moestuin hebt, zijn verse groenten en fruit altijd dichtbij, al helemaal wanneer je een moestuin op je platte dak hebt gemaakt. Deze vaak ongebruikte ruimte van je huis is een fantastische ruimte om je eigen moestuin te creëren. Niet alleen heb je alle ruimte om de planten te verbouwen die je wilt, ook heb je op je platte dak vaak genoeg zon voor je planten. Bovendien valt regen direct op de planten, waardoor je zelfs als je het een keer vergeet, de kans hebt dat de regen je planten van water voorziet. Een plat dak is dus niet nutteloze, ongebruikte ruimte, maar de perfecte plek om jouw eigen planten te verbouwen.

vers

Welke groenten zijn het meest geschikt voor jouw platte dak

Wanneer je jouw eigen eten wilt gaan verbouwen, moet je voor de aankoop van zaden en andere benodigdheden rekening houden met een aantal factoren. Zo groeien sommige planten het liefst in de volle zon, terwijl andere planten een plek met meer schaduw prefereren. Daarnaast hebben verschillende planten verschillende bloeiseizoenen. Zo kun je radijsjes in april al oogsten, terwijl je voor uien of aardbeien tot juli moet wachten. Daarnaast hebben verschillende planten verschillende hoeveelheden water of andere voeding nodig. Zo groeit rabarber goed op paardenmest en houden aardbeien van wat water om goed sappig te worden. Bedenk dus voordat je jouw planten gaat aanschaffen goed welke gewassen het beste passen bij de moestuin op jouw platte dak.