Tenzij je een enthousiaste doe-het-zelver bent, worden al die klusjes in huis vaak vergeten. Er is altijd iets beters te doen dan de kastdeur te repareren, de gang te schilderen of een lekkende kraan te repareren. Maar vanwege de lockdown heb je nu voldoende tijd om al die huisverbeteringen aan te pakken die je jarenlang hebt genegeerd. De doe-het-zelfzaken zijn nu open met sociale afstandsmaatregelen, dus het is tijd om wat verbeteringen door te voeren die het een beetje gemakkelijker maken om thuis te blijven voor het hele gezin. Weet ook dat je de loodgieter altijd kunnen bellen voor adviezen.

Deuren herstellen

Nu is het de tijd om alle deuren die hangen en moeilijk dicht gaan te repareren. Het probleem ligt meestal bij de scharnieren. Veel schroeven glijden uiteindelijk vanzelf los, waardoor scharnieren en deuren gaan hangen, dus probeer eerst elke scharnierschroef vast te draaien met een schroevendraaier. Als dat niet werkt, kan je proberen de schroeven te vervangen door langere modellen die dieper in de muur zullen draaien en de deur naar binnen naar de stijl trekken.

Verwijder klompen zonder chemicaliën

Koop de volgende keer voor jouw langzame afvoer geen dure, chemische afvoerreinigers. Ontstop een afvoer handmatig met een afvoerslang. Gewoon in de afvoer plaatsen en terugtrekken met (hopelijk) de klompschuldige eraan bevestigd. Je kan ook een nat/ droog winkelvacuüm gebruiken om de klomp op te zuigen.

Vervang een douchekop

Een oude douchekop verwijderen en vervangen door een nieuwe is een andere relatief eenvoudige oplossing voor sanitair. Deze taak is zo simpel als het losschroeven van de bestaande douchekop en het voorzichtig vastschroeven van de nieuwe. Als de oude douchekop veel weerstand vertoont of bijzonder moeilijk te verwijderen is, moet je misschien een tang met groef gebruiken. Deze tool heeft een geweldige grip en stelt je in staat om vanuit verschillende hoeken te werken.

Sluit je bad opnieuw af

Verwijder oude dichtingen met een stanleymes en schraper en schrob de verbinding schoon. Zorg ervoor dat je het bad met water vult zodat het zwaar is voordat je begint, omdat je bij het opnieuw afdichten de opening tussen tegel en bad zo breed mogelijk wilt hebben. Wanneer je klaar bent om te beginnen, breng je het afdichtmiddel in een vaste lijn langs de verbinding aan met een patroonpistool. Als je er nog nooit een hebt gebruikt, oefen dan eerst op een stuk kaart of tegel. Maak het afdichtmiddel glad met een vochtige vinger of lepel en laat het een dag drogen. Wat dat betreft, wil je misschien douchen voordat je begint.

Een toilet installeren

Als je een nieuw toilet installeert, overweeg dan een toilet met dubbele spoeling, hoewel elke upgrade water bespaart als je een ouder toilet hebt. Je kunt ze bij elke loodgieterswinkel krijgen. Zorg ervoor dat je de instructies begrijpt, of zoek een goede online doe-het-zelfbron met duidelijke afbeeldingen en instructies. Als je geen goede afdichting krijgt, kan dit een lek en slechte geuren veroorzaken. Een toilet installatie of reparatie zou je beter aan de loodgieter kunnen overlaten, als je het niet durft.