Je kan er tegenwoordig niet meer omheen: groen is dé trend voor binnen en buiten! Groene tinten zijn fris, rustgevend en ze geven een natuurlijke uitstraling aan je interieur. Is je tuin of balkon al helemaal groen, maar wil je het buitengevoel nu ook naar binnen halen? Lees hier tips om meer groen in huis te halen!

Planten en bloemen

De meest voor de hand liggende tip, voor een groener interieur, is om bloemen planten in huis te halen. Bloemen geven veel sfeer aan een huis en je haalt letterlijk een stukje van buiten naar binnen. Een nadeel is dat bloemen vaak maar een week mooi blijven. Waar bloemen beperkt houdbaar zijn, kun je van planten wel jaren plezier hebben. Mits je ze goed verzorgt natuurlijk. Ga voor leuke luchtzuiverende planten voor een betere luchtkwaliteit of een vetplant als je niet goed met planten bent. Een ander alternatief zijn droogbloemen. Gedroogde bloemen blijven minimaal een half jaar mooi en fleuren je huis direct op. Een groene en duurzame oplossing dus!

Groene kleuren en natuurlijke materialen

Voor een groener huis kun je natuurlijk letterlijk meer groen in je huis aanbrengen. Het prettige van groen is dat er heel veel verschillende groentinten zijn die je ook prachtig kunt combineren. Ga voor een donkergroene tint op je muur, lichtgroene raamdecoratie en groene accessoires. Gebruik natuurlijke materialen als je ook het rustgevende van de natuur in huis wil halen. Kies voor houten meubels, houten jaloezieen of linnen gordijnen. Combineer dit met een transparant rolgordijn in grijs- en aardtinten en je hebt binnen een handomdraai een rustgevend en sfeervol interieur!

Verse kruiden

Een laatste tip om meer groen in huis te halen, is om verse kruiden in je keuken neer te zetten. Maak een klein kruidentuintje op je vensterbank of hang de kruiden aan de muur. Voor de laatste optie heb je allerlei kant-en-klare opties, maar je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Hang een metalen rooster aan de muur en koop bakjes die je eraan kunt ophangen. Het staat leuk in elk interieur, je haalt letterlijk meer groen in huis én je hebt verse kruiden!