Zonwering is een belangrijke toevoeging aan jouw woning. Hiermee zorg je er in de zomer voordat de zon niet naar binnen schijnt. Dit is wel zo prettig, gezien de temperaturen soms flink op kunnen lopen. Maar hoe zoek je goede zonwering uit en waar moet je op letten? Niet alleen de kleur van de zonwering is belangrijk, maar ook als het gaat om lichtinval is het zeker de moeite waard om wat meer informatie te verzamelen. Hier lees je dan ook meer over kleur en lichtinval bij het uitkiezen van zonwering.

Alles over de kleur

Wanneer je zonwering gaat uitkiezen, zoals screens of markiezen, is het belangrijk om stil te staan bij de kleur. Het kleurgebruik is namelijk van groot belang voor de veiligheid van de zonwering. Je kunt verschillende soorten zonwering kopen in tal van kleuren: kies vooral een kleur die past bij jouw persoonlijke voorkeuren en wensen. Kijk onder andere naar de kleur van de stenen van je woning, maar ook naar de kleur van de kozijnen. De kleur is belangrijk voor het beschermingsniveau van de zonwering tegen UV-straling. Lichte kleuren zullen sneller UV-licht doorlaten dan donkere kleuren. Donkere kleuren geven dus meer veiligheid.

De kleur is niet alleen belangrijk voor de veiligheid, maar ook voor de uitstraling. Rustige kleuren zoals rood en wit of blauw en wit geven een luxe uitstraling. Krachtige kleuren als blauw en geel geven juist een gezellige uitstraling

Alles over de lichtinval

Ook de lichtinval is belangrijk bij de keuze voor rolluiken of andere vormen van zonwering. Je kunt grotendeels zelf bepalen welke mate van licht er binnenkomt. Je kunt er bijvoorbeeld in de zomer voor kiezen om rolluiken helemaal dicht te houden, zodat de warmte buiten blijft. Maar in het voorjaar kun je er juist volop voor kiezen om de luiken wat meer open te zetten, zodat je het frisse licht van de voorjaarszon naar binnen laat schijnen.

Kleur en lichtinval spelen dus beide een belangrijke rol in de keuze voor zonwering. Zonwering koop je voor de lange termijn en het is dus belangrijk om een goede keuze te maken.  Je kunt je online heel goed laten inspireren, maar ook laten adviseren als het gaat om het maken van een keuze. Zo weet je niet alleen zeker dat je voor een mooie, maar ook een praktische én veilig oplossing kiest waar je lange tijd van kunt genieten.