Een groene omgeving is belangrijk, doordat mensen zich daarin beter voelen. Met name op kantoor is dit een erg belangrijke factor. Mensen worden in groenere omgevingen meer productief én voelen zich beter. Dit maakt het al met al belangrijker om een groen kantoor te maken? Maar hoe doe je dat? Wat kun je allemaal doen? Wij geven je wat ideeën!

Een moswand aanbrengen aan de muur

Een moswand heeft meerdere voordelen. Moswanden zijn niet alleen onderhoudsvrij, ze blijven ook nog eens jaren lang groen. Daarnaast kunnen moswanden geluid opvangen, waardoor het een geluiddempende functie heeft. Wist je trouwens ook dat moswanden beschikbaar zijn in allerlei vormen en maten. Zo kun je bijvoorbeeld een moswand laten vormgeven in je logo of andere bijzondere designs.

Kamerplanten voor een groener kantoor

Naast moswanden kun je ook kamerplanten aanschaffen. Kamerplanten hebben als voordeel dat zij de lucht filteren. Hierdoor voelen mensen zich beter en kunnen ze zich beter concentreren op hun werk. Daarnaast zijn er zeer onderhoudsvriendelijke kamerplanten die weinig water nodig hebben. Afhankelijk van jouw wensen kun je vast een geschikte kamerplanten vinden. Leuke kamerplanten, in combinatie met een prachtig groene moswand, zal ervoor zorgen dat je een prachtig interieur hebt voor jouw kantoorpand. Tevens zijn er ook nog diverse hang-, en klimplanten die je kunt plaatsen in jouw kantoor.

Een moestuintje op kantoor

Een laatste idee voor het kantoor is een moestuintje. Je kunt er simpele kruiden verbouwen die je kunt gebruiken voor tijdens de lunch. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bieslook, basilicum of peterselie. Het enige dat je kantoormedewerkers hoeven te doen is de plant wat water geven. Ben je er nog niet uit of je gaat voor kamerplanten, een moswand of een moestuintje? Het is eenvoudiger dan je denkt!