Een paar planten in je woonkamer kunnen niet missen. Zonder planten is het maar een saaie bedoeling en het wordt er zeker niet gezelliger op. Ben je nog op zoek naar een leuke plant voor in je woonkamer? Wij stelden een top 5 leukste kamerplanten voor je samen.

 

In het lijstje hieronder geven we je onze top 5 leukste kamerplanten. Waar je ze haalt? Bij vrijwel alle tuincentra of bijvoorbeeld bij Kwekerij de Groot.

  1. Pilea peperomioides

De Pilea peperomioides, ook wel de pannenkoekenplant genoemd, is weer helemaal terug van weggeweest! De pannenkoekenplant dankt zijn naam aan zijn ronde bladeren, die wel iets weg hebben van kleine pannenkoekjes. De plant is enorm makkelijk in de verzorging en ook het stekken is niet moeilijk. Een leuke bijkomstigheid? De pannenkoekenplant heeft een luchtzuiverende werking. Zo zit je altijd in de schoonste lucht!

  1. Rhaphidophora Tetrasperma

Plantennamen zijn wel vaker lastig om uit te spreken, maar de Rhaphidophora Tetrasperma is hier wel een bijzonder goed voorbeeld van. Daarom noemen we deze plant ook wel de gatenplant, vanwege de bladeren waar aan de zijkanten net gaten in lijken gestoken. Zet de plant op een lichte plek en dan groeit hij als kool. Het is een kleine klimplant en een rekje in of naast de pot is dan ook geen verkeerd idee.

  1. Euphorbia Erytrea

Cactussen staan bekend om hun onsterfelijkheid, je moet echt enorm je best doen wil je deze plant om zeep helpen. De Euphorbia Erytrea is een vrij grote cactus en een hele stoere blikvanger voor in je huiskamer. De cactus heeft, zoals gezegd, weinig onderhoud nodig. Een keer per maand een beetje water is voldoende. Een beetje plantenvoeding speciaal voor cactussen kan ook geen kwaad, maar doe dat niet te vaak, dan vergiftig je hem.

  1. Ficus Elastica

De naam van de Ficus Elastica verklapt al een heel klein beetje de functie van deze plant. Nog geen idee? Misschien zegt de naam rubberboom je iets. Juist, het sap van deze plant wordt gebruikt om rubber van te maken. De Ficus Elastica is een stevige, groene plant en dikke, enigszins bolle bladeren. De plant is gek op zon, dus zet hem op een lekker licht plekje, daar staat hij prachtig.

  1. Strelitzia Nicolai

Deze plant komt regelrecht uit de jungle en in deze jungle kan de plant wel 10 meter hoog worden. Gelukkig zal de plant bij jou in de huiskamer een stuk minder groot worden, afhankelijk van de pot waar je hem in plant. Het is een geweldige plant om je kamer leuk mee te vullen en bij de goede verzorging kan hij echt jarenlang mee gaan.