Je hebt je vast al eens afgevraagd wat precies het verschil is tussen een hottub en een jacuzzi. Gelukkig ben je daarin niet de enige. Het verschil is echter anders dan je waarschijnlijk van tevoren had gedacht. In dit artikel vertel ik je het verschil tussen een hottub en een jacuzzi.

Wat is een hottub?

Een hottub is eigenlijk heel simpel uit te leggen. In feite is het een houten ton met water erin wat wordt verwarmd door het stoken van hout. Waar vroeger nog veel hottubs werden verkocht van hout, verandert het tegenwoordig steeds meer naar een kunststof bad. Van buiten is het nog wel de klassieke houtlook, maar het bad binnenin wordt dan gemaakt van kunststof in plaats van hout. Ook heeft een hot tub bankjes waar je op kan zitten, waardoor je niet helemaal op de grond zit. 

Wat is een jacuzzi?

Jacuzzi is geen specifiek bad, maar het is juist een merknaam. Het bedrijf maakt de bubbelbaden die worden verkocht onder de merknaam ‘jacuzzi’. Veel mensen gebruiken nu de naam ‘jacuzzi’ als algemeen merknaam voor verschillende bubbelbaden, maar niet elk bubbelbad is een jacuzzi. Een jacuzzi heeft wel een waterpomp voor massagestralen en dat heeft een hottub dan weer niet. Ook wordt een jacuzzi niet verwarmd door het stoken van hout, maar juist door een elektrische kachel. 

Wat is het verschil tussen een hottub en een jacuzzi?

Zoals je hierboven wel hebt kunnen lezen, is er dus wel degelijk een verschil tussen deze twee. Het voornaamste verschil is dat jacuzzi een merknaam is en een hottub is een soort bad. Waar een hottub eigenlijk vrijwel altijd een houten buitenkant heeft, heeft een jacuzzi dat dus niet altijd. Een jacuzzi kan ook bestaan uit een kunststof buitenkant en heeft ook een kunststof bad, echter hebben veel hottubs dat ook tegenwoordig. Een jacuzzi en een hottub hebben allebei bankjes in het bad zitten waar je op kunt zitten, maar een jacuzzi heeft weer het voordeel van een massagestraal. De massagestraal zit helaas niet in een hottub. De hottub wordt op traditionele wijze verwarmd door het stoken van hout, maar een jacuzzi wordt verwarmd door middel van een elektrische kachel. Dat gezegd hebben zijn er tegenwoordig steeds meer hottubs die ook verwarmd worden door een elektrische kachel en dus niet meer verwarmd worden door het stoken van hout.