De voordelen van een kunststof schuifpui lees je hier

Hoe maak je de tuin onderdeel van je woonkamer? Dat doe je met een kunststof schuifpui. De schuifpui kan de laatste jaren dan ook rekenen op meer populariteit. Vaak wordt bij het plaatsen van kunststof kozijnen gelijk de achtergevel vervangen met een mooie schuifpui van kunststof

Een schuifpui is leverbaar is iedere gewenste afmeting. Als barrière-vrije variant past zelfs een rolstoel comfortabel door de deur. De schuifpui is bijzonder geschikt om huis en tuin met elkaar te verbinden.

Hoe werkt een kunststof schuifpui

De werking van een schuifdeur is relatief eenvoudig. Omdat dit type deur op een rails beweegt. Door aan de hendel te draaien, wordt de deur iets opgetild. Hierdoor bevindt de deur zich niet meer in de gesloten positie, zodat de vleugel dan gemakkelijk kan worden verplaatst. Als de deurklink omlaag staat, beweegt de deur niet. Als de deurkruk open is, kan de deur echter gemakkelijk worden verschoven Zo eenvoudig werkt een schuifpui. Er zijn ook andere mogelijkheden om de deur weer op slot te doen. Bij sommige modellen kunt u de deur ook op een kier laten staan ​​en deze positie vastzetten door op de hendel te drukken. Informeer naar de mogelijkheden bij uw leverancier van kozijnen.

Voordelen van een schuifpui

De schuifpui van kunststof is een barrière-vrije oplossing. De onderste rail zit in de vloer zodat er geen verhoging in de weg zit. Rolstoelgebruikers kunnen comfortabel door de grote deuropening rijden. Bovendien overtuigt de schuifdeur door een hoge mate van inbraakbeveiliging. Inbrekers kunnen intacte deuren niet zomaar van buitenaf openen.

 

Dit laatste geldt trouwens ook voor kozijnen van kunststof, door gebruik te maken van het nieuwste hang- en sluitwerk heeft een inbreker geen kans. Eventueel kun je het vervangen van de kozijnen en schuifpui combineren met het plaatsen van rolluiken of nog gaver met een buitenjaloezie ook wel raffstore genoemd. Met deze kantelbare lamellen regel je op zonnige dagen heel eenvoudig de lichtinval. Door de uitvoering in aluminium zijn de lamellen ook een ideale bescherming tegen inbrekers.

Bespaar geld met nieuwe kunststof kozijnen

Door uw oude gevel te vervangen door een schuifpui van kunststof en de overige kozijnen te vervangen door kunststof kozijnen verbruik je door het goede isolerende vermogen van de kozijnen en het hoogrendementsglas veel minder energie om je huis warm te houden. Dat zie je terug op je energierekening en bovendien is het goed voor het klimaat. Informeer bij je gemeente of er voor verbeteringen aan je woning subsidies beschikbaar zijn.