Wil jij een Biopool of ook wel ‘hybride zwembad’ kopen? Dan raden we het je aan om dit artikel te lezen. In dit artikel gaan we je namelijk meer vertellen over zo’n soort vijver. Steeds vaker kiezen mensen hiervoor en dat kan natuurlijk niet voor niets zo zijn. Mocht jij graag een zwemvijver willen, maar wil je niet tussen de vissen en de planten zwemmen? Heb je een hekel aan chloor en wil je dus ook geen zwembad? Dan raden we het je zeker aan om een Biopool of ook wel ‘hybride zwembad’ aan te schaffen. Dit heeft namelijk wel de uitstraling van een zwembad, echter werkt het net even anders. Bij de waterzuivering komen er namelijk geen chemicaliën aan te pas. Men maakt gebruik van de filtertechniek van een vijver en het systeem wordt hoofdzakelijk geplaatst in een schuur of in een filterput, dit zorgt er weer voor dat deze niet zichtbaar is. Hoe gaaf is dat? Wat ook een pluspunt is, is dat het hierdoor zeer gemakkelijk te onderhouden is.

Een zeer strak design

Er zijn zeker zes verschillende soorten zwemvijvers. In de meeste gevallen krijg je te maken met een zeer strak design. Ben jij benieuwd naar de zes verschillende soorten zwemvijvers, kijk dan eens op het internet. Hier vind je zeer veel mooie voorbeelden en hier kan je zeker inspiratie uit opdoen. In zo’n zwemvijver zwemmen geen vissen en men maakt bij de plaatsing gebruik van zogenoemde plantenzones. Mocht je voor deze vijver willen kiezen, dan is het ontzettend belangrijk dat je de vijver goed onderhoud. Een robot kan de bodem en de wanden schoonhouden en dat is ideaal. Hierdoor zie je optisch eigenlijk geen verschil met een normaal zwembad. Mocht je ook willen zwemmen als het kouder buiten is, dan kan dat ook met behulp van een warmtepomp. Hoe gaaf is dat?

Veel mogelijkheden

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden wanneer je voor zo’n vijver kiest. Kies je bijvoorbeeld voor een biopool die fysisch chemisch is aangestuurd en waarbij er gekozen is voor toevoeging met zou, dan kies je bewust voor ontsmetting. Dit is slechts een voorbeeld van een van de vele mogelijkheden. Mocht jij ervoor willen kiezen om zo’n vijver aan te schaffen, zorg er dan wel even voor dat je je goed in de verschillende varianten verdiept en dat je er uiteindelijk voor zorgt dat je voor een variant kiest die het beste bij jou past. Wat ook zeer belangrijk is, is dat je meerdere aanbieders goed met elkaar vergelijkt. Kijk bijvoorbeeld op het internet naar reviews en zorg er ook voor dat je aanbieders met elkaar vergelijkt op basis van de prijs. Je weet hierdoor zeker dat je in ieder geval niet te veel zult betalen, hoe gaaf is dat?