Hoe je het ook went of keert of wat je ook voor je raam wilt hangen. Gordijnen blijven een geliefde klassieker die nog steeds de weg weten te vinden naar vele huishoudens over de wereld. Niet voor niets. Ze zijn makkelijk in gebruik, wasbaar en met de kleuren kun je eindeloos variëren. In de loop der jaren zijn er meerdere soorten gordijnen bijgekomen. Denk hierbij aan rolgordijnen, inbetween gordijnen en verduisterende gordijnen. Elke variant heeft zo zijn voordelen.

Nieuwe gordijnen in overvloed

Je wilt dus van plan om nieuwe gordijnen kopen? Of het nu is om je huis een frisse uitstraling te geven of om je oude gordijnen te vervangen met iets nieuws. Dan zijn er opties en gordijnen in overvloed. Laten we eens kijken naar welke soort het beste bij je smaak past en voor welk doel je ze koopt.

Inbetween gordijnen om in te verdwijnen

Deze variant gordijnen hebben het grote voordeel dat ze meer dan genoeg licht binnenlaten, maar wel garant staan voor privacy als je dat wilt. Door hun semi-transparante eigenschap kunnen passanten niet gemakkelijk naar binnen kijken, maar jij wel makkelijk naar buiten. Een ideale gordijnsoort dus voor je woonkamer en ook makkelijk toe te passen in andere kamer in je huis. En ook een aangename optie is dat ze vrij licht zijn en dus makkelijk te hanteren.

Graag in het duister

Maak je het graag donker wanneer dat nodig is? Dan is je beste keus verduisterende gordijnen. Voor meer comfort tijdens het slapen als je licht niet makkelijk kan verdragen. Of in de avond als je het tijdens het film kijken graag donker maakt, maar ook als je het zonlicht even niet kan hebben of het wat te fel is komen verduisterende gordijnen goed van pas. Daar komt ook bij dat ze stevig zijn en duurzaam. Dus een prima keus als je ook wat levensduur wilt toevoegen aan je aankoop.

Rollen met die gordijnen

Rolgordijnen zijn strakkere gordijnen die netjes weggewerkt kunnen worden op de ramen. Dit zorgt voor een strakkere uitstraling in huis en staat toch garant voor privacy en licht. Ook zijn rolgordijnen verkrijgbaar in diverse kleuren en stoffen in zowel licht doorlatend en verduisterend. Ook voor specifieke dakramen kun je rolgordijnen aanschaffen. Heb je een velux dakraam bijvoorbeeld, dan kun je een velux rolgordijn kopen. Ook voor andere dakramen zoals de standaard ramen of de kantelkiep ramen en zelfs deuren zijn er rolgordijnen op maat te koop. De diversiteit is prima te noemen en voor een wat moderne en nette uitstraling is dit een prima optie.

Of je nu van de geliefde klassieker houdt of gaat voor een nieuwer strak rolgordijn wat beter bij je interieur en stijl past. Je kan door de enorme keus vast iets vinden wat bij je past. Wij wensen je veel plezier met het shoppen naar je nieuwe gordijnen!