De woonkamers worden tegenwoordig steeds groener. Of het nou is voor schonere lucht of een touch up van je decor: planten zijn niet meer weg te denken uit onze woonkamers. Maar welke planten zijn er nou geschikt voor je eigen indoor jungle? Wij helpen je!

Voordelen van planten in huis

Voor dat we doorgaan naar de top 3 makkelijke kamerplanten, waarom vinden we het eigenlijk zo fijn om planten in huis te hebben? Hieronder enkele redenen.

Planten werken stressverlagend

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het hebben van planten in een ruimte stress verlagend werkt. Planten herinneren ons aan buiten en aan de natuur, wat een kalmerende werking op ons heeft. Daarnaast kan het verzorgen van de planten ook een ontspannende activiteit zijn, waardoor ons stressniveau verlaagt.

Verhoogde productiviteit

Nu we geleerd hebben dat planten een stress verlagende werking hebben, komt het volgende punt wellicht niet als verrassing. Het hebben van planten in een ruimte zorgt voor een verhoogde productiviteit. Ben je het thuiswerken zat en is het steeds moeilijker om je te concentreren? Omring thuiswerkplek met leuke plantjes, want planten zorgen voor een verhoogde focus.

Schonere lucht in huis

Planten hebben een luchtzuiverende werking. NASA heeft dit aangetoond met een onderzoek. Planten zijn in staat om schadelijke stoffen op te slaan en vervolgens af te breken. Goed voor de luchtkwaliteit dus!

Veel kamerplanten soorten zijn geluidsdempend

Voornamelijk planten met grote bladeren hebben de eigenschap om geluid te absorberen. Mocht je last hebben van een galm in je huis, dan zijn planten goede manier om dit te verminderen. Zo verbeter je niet alleen de akoestiek in huis, maar ziet je huis er ook meteen een stukje huiselijker uit! Er zijn genoeg kamerplanten soorten die beschikken over grote bladeren.

Helemaal overtuigd om je woonkamer om te toveren in een botanische tuin? Deze kamerplanten soorten zijn uitermate geschikt voor in je huis

 1.      Schijfcactus

Cactussen (en vetplantjes) zijn enorm in populariteit gegroeid en met een goede reden! Ze komen in verschillende vormen en maten en zijn echt ontzettend makkelijk om binnen te houden. De bodem van de schijfcactus mag je laten uitdrogen en vervolgens net genoeg water geven om de bodem vochtig (niet nat!) te houden. Moet lukken toch?

2.     De vrouwentong

De vrouwentong is een ontzettend sterke plant die oorspronkelijk uit de woestijn komt. De plant heeft zijn naam te danken aan zijn scherpe bladeren, zo scherp als de tong van een vrouw. Deze plant wil in de zomermaanden elke 2 weken water, waar hij in de winter zelfs tot 8 weken zonder water kan. Steek je vinger in de aarde om te controleren of de plant nog wat er nog heeft. Bij twijfel? Geen water geven! De plant kan namelijk beter leven op te weinig water dan aan teveel water.

3.     De geldboom

De geldboom is ook zeker onmisbaar in jouw groene woonkamer. Naast dat deze plant met zijn gevlochten stam er onwijs leuk uitziet, vraagt hij slechts eens in de drie weken een plens water van je. Een plens ja, want deze plant heeft liever wat meer water eens in de drie weken dan regelmatig een beetje. Zet de plant het liefst op een lichte plek, en het kan niet meer misgaan! Op mijnplant.info kun je overigens nog veel meer tips vinden over het onderhouden van je kamerplanten!