Ben jij opzoek naar een gesloten aanhanger voor jouw vakantie? Kijk dan naar een baggage aanhanger! Een baggage aanhanger is erg gewild onder vakantiegangers, maar een baggage aanhangwagen is ook ideaal voor een hobbyist. Voor als je jouw baggage aanhanger eenvoudig in jouw schuur of garage wilt rijden, moet je kijken naar een lichte en kleine uitvoering van een baggage aanhanger. Al jouw lading blijft bij een baggage aanhanger ook droog door de omhoog klappende deksel.

Baggage aanhangers zijn ook niet een seizoensgebonden aanhanger, ze zijn het hele jaar door gewild. Door de deksel kan je namelijk bij slecht weer of in de winter ook makkelijk jouw lading vervoeren, deze wordt niet nat namelijk. Zo kan je op wintersport ook eenvoudig jouw ski’s en snowboards meenemen. Ook bij mooier weer kan je in sommige gevallen een tent op jouw aanhanger plaatsen, dit worden dan ook wel tenttrailers of tentbagagewagens genoemd.

Baggage aanhanger geremd of ongeremd?

Een ongeremde baggage aanhanger heeft bijna altijd een lager laadvermogen als een geremde baggage aanhanger. De ongeremde baggage aanhanger die het meest voorkomt is diegene met een laadvermogen van 750 kg, maar deze wordt snel gevolgd met de aanhanger met een laadvermogen van 500 kg. De baggage aanhanger met een laadvermogen van 500 kg kan je eenvoudig met de hand verplaatsen. Als je in bezit bent van een B-rijbewijs mag je in de meeste gevallen met een ongeremde baggage aanhanger rijden.

Bij een geremde baggage aanhangwagen zit er een oplooprem met trommelremmen op de assen, dit zorgt ervoor dat bij het remmen de aanhanger mee remt. Doordat de baggage aanhanger mee remt met de auto voorkom je extra slijtage aan de remschijven van de aanhanger en heb je een betere wegligging. De meeste geremde baggage aanhangers zijn groter, soms kan er zelfs een quad of motor in.

Baggage aanhangwagen over de grens

De zoektocht naar een goede gesloten aanhanger kan ook over de grens vervolgen, helaas zijn er wel een aantal dingen die je moet weten. Reken bijvoorbeeld altijd de reiskosten door die nodig zijn om de baggage aanhanger op te halen. Mocht jij een baggage aanhanger hebben gevonden in bijvoorbeeld Duitsland, dan heeft deze waarschijnlijk Europese goedkeuring. Maar voor de tenaamstelling moet de aanhanger eerst worden geëxporteerd vanuit Duitsland om vervolgens weer in Nederland ingevoerd te worden. De administratieve kosten die hierbij ook correct uitgevoerd moeten worden zijn ook een dingetje.

Dan heb je ook nog een garantie waar je rekening mee moet houden, als er wat mis is moet je namelijk weer naar de dealer om je garantie te innen. Of je deze extra kosten moet accepteren is ook een meewegende keuze. Dus voordat je een aanhanger in het buitenland koopt, neem deze keuzes in je op!

Huren van jouw baggage aanhanger

Wil jij een baggage aanhangwagen voor een kleinere tijd hebben? Huur deze dan bij Aanhangwagendirect.nl, zij hebben twee mooie baggage aanhangers in de verhuur. Verder kan je ook gebruik maken van een optie tot lease bij Aanhangwagendirect.nl. Kijk voor meer informatie hierover op de site. Ook voor alle extra aanhanger vragen kan je bij hun klantenservice terecht.