Mooi groen gras wilt iedereen natuurlijk. Dit krijg je alleen niet zomaar. Hier moet je veel meer voor doen, dan vaak verwacht wordt. Onderhoud is dan dus ook heel belangrijk. Helemaal als er ook kinderen op spelen. Wij geven jou de tips tegen mooi groen gras het hele jaar door. Wil jij sowieso jouw tuin nog najaarsonderhoud geven? Bij RR Tuin & Design ben je dan aan het juiste adres! Zij maken jouw tuin weer helemaal mooi en klaar voor het najaar.

Maai je gras

Het is heel belangrijk om met regelmaat je gras te maaien. Je moet het gras gaan maaien als het tussen de acht en tien centimeter hoog is. Stel je grasmaaier dan ook goed af. Het moet niet te kort worden. Stel hem af op zes centimeter. Dit is het beste wat je kan doen. Zo lijkt het gras ook mooi vol na het maaien. Het is tevens beter voor je gras om vaker te maaien dan minder vaak en korter. Verzorg je gras goed als je mooi groen gras wilt en hou ze goed bij. 

Verwijder mos

Mos moet je altijd weghalen. Door het mos krijgt het gras minder water en lucht. Dit is natuurlijk niet gunstig voor het gras. Verticuteer het gras na het maaien daarom ook. Bij het verwijderen van het mos moet je ook de wortels meenemen, anders zijn ze binnen een no-time weer terug. Let er ook op dat je jouw gras genoeg water geeft en helemaal in de zomerse perioden. Hier hebben ze wat extra hulp nodig. Denk er wel aan dat je nooit je gras gaat sproeien als de felle zon erop staat. Dat is niet ideaal. Het beste is om automatische sproeiers in te schakelen. Zo krijgt jouw gras genoeg water toegediend.

Bemest je gras eens in de tijd

Als je mooi vol groen gras wilt, is het handig jouw gras mest te geven. Dit geeft het gras weer voedingsstoffen en is enorm goed voor het gras. Je kunt het beste gebruik maken van organisch mest in plaats van kunstmest. Dit is nog beter voor je gras. Organisch mest, zorgt namelijk voor vollere groei en heeft een langere werking. Bemest je gras ook een paar keer per jaar. Zo blijft de bodem ook gezond en dit is belangrijk als je mooi groen gras wilt

Zaaien van je gras

Als je veel kale plekken hebt in je gras, is het handig om wat bij te zaaien. Het is niet gek als je kale plekken hebt, maar het is dan wel het mooiste als je het gras dan bij zaait. Bij zaaien kan je het beste rond april tot eind mei doen. Dit omdat het belangrijk is dat het minimaal vijftien graden is als je gaat zaaien. Maai je gras ook niet direct naar het zaaien. Ga pas maaien als het gras weer een lengte heeft van acht centimeter. Door al deze tips onderhoud jij jouw gazon goed en krijg jij mooi groen gras! Zorg goed voor je tuin en maak ook met regelmaat je veranda schoon. Zo lijkt je tuin nog verzorgd.