Wil je graag een terras in de tuin creëren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Stiekem zijn er best veel mogelijkheden als het gaat om tuinmeubelen voor een terras. In dit artikel geven we je wat tips, zodat jij snel een leuk terras in je tuin hebt staan.

Tafels en stoelen

Hoe kan het ook anders: een terras begint met de aanschaf van de juiste tuintafels en -stoelen. Er zijn tal van mogelijkheden als het hierop aankomt; van eettafels voor tien personen tot bistrotafels. Ook wat betreft stoelen, kun je uit veel verschillende soorten en materialen kiezen: hout, staal, riet en plastic zijn populaire voorbeelden. Je kunt je tafel en stoelen los samenstellen en op die manier een heel eigenzinnig terras creëren, maar je kunt ook sets aanschaffen.

Het voordeel van tuinbanken

Heb je wel eens gedacht aan een tuinbank in plaats van stoelen of als extra meubel in de tuin? De bank zien we vaak terug als onderdeel van een loungeset, maar een tuinbank van Tuintrend kun je ook heel goed gebruiken voor het creëeren van je eigen terras! Koop er een leuke eet-, salon- of bistrotafel bij en je bent klaar; zo heb je die meer unieke stijl te pakken die je niet in iedere tuin tegenkomt.

Planten

Geen terras is compleet zonder leuke planten, of je ze nu op tafel zet of om je heen plant. Groene planten en kleurrijke bloemen brengen een hoop gezelligheid met zich mee; ze geven de tuin een levendige uitstraling en trekken vogeltjes aan die met hun getjilp de sfeer altijd opleuken. Of je nu een terras wilt in je eigen tuin of er één wilt creëren in de tuin van je vakantiehuis, je doet er altijd goed aan om ervoor te zorgen dat de tuin er netjes bij staat en alle planten en bloemen gezond zijn; anders wordt het al snel een dooie boel en dat wil je juist voorkomen door een gezellig terras weg te zetten.