Een goed geïsoleerd dak is essentieel voor een energie-efficiënt huis. Naast het verminderen van warmteverlies in de winter en koele lucht in de zomer, draagt dakisolatie ook bij aan het verbeteren van het comfortniveau in jouw woning. Terwijl veel mensen bekend zijn met dakisolatie aan de binnenzijde, is er een alternatieve methode die steeds populairder wordt: dakisolatie aan de buitenzijde. In deze blog zullen we de voordelen en toepassingen van dakisolatie aan de buitenzijde uitleggen.

Voordelen van dakisolatie aan de buitenzijde:

Dakisolatie aan de buitenzijde biedt verschillende voordelen ten opzichte van de binnenzijde. Ten eerste voorkomt het warmteverlies door thermische bruggen te minimaliseren. Bij dakisolatie aan de binnenzijde kunnen er koudebruggen ontstaan bij de balken wat resulteert in energieverlies. Met isolatie aan de buitenzijde wordt de tocht ononderbroken en wordt warmteverlies effectief voorkomen.

Ten tweede zorgt dakisolatie aan de buitenzijde voor een betere bescherming van de dakbedekking. Het dient als een extra laag die het dak materiaal beschermt tegen extreme weersomstandigheden, zoals hitte, kou, regen en sneeuw. Hierdoor gaat jouw dak langer mee en verminder jij de noodzaak van dure reparaties.

Toepassingen van dakisolatie aan de buitenzijde:

Dakisolatie aan de buitenzijde kan worden toegepast op verschillende soorten daken, zoals platte daken en hellende daken. van het type dakbedekking en de structuur van je dak, zijn er verschillende isolatiematerialen beschikbaar. Veel voorkomende materialen zijn (XPS), (EPS) en zoals glaswol en steenwol. Deze materialen bieden uitstekende thermische prestaties en zijn duurzaam.

Installatieproces:

Het verwerken van dakisolatie aan de buitenzijde kan het beste worden uitgevoerd door een professionele aannemer met ervaring in dakisolatie. Het proces omvat meestal het verwijderen van de oude dakbedekking, het aanbrengen van isolatiemateriaal op de dakconstructie en het verwerken van nieuwe dakbedekking. Het is belangrijk om de isolatie correct te plaatsen en eventuele kieren of naden te vermijden om optimale prestaties te garanderen.

Bij Sleiderink Bouwmaterialen in Denekamp hebben ze een ruim assortiment met dakisolatie voor de buitenzijde. Je zult hier gegarandeerd de juiste isolatie vinden voor jouw woning!