Gezamenlijk leven we in een moderne samenleving met allerlei verschillende handige snufjes om ons heen die ons helpen wat gewicht van onze schouders af te halen. De technologie speelt voor elk individu, maar nu ook voor alle grote groepen zoals landen, maar ook activist groepen en andere grote organen. Zo is ook voor bedrijven het gebruik van stroom een absolute vereiste geworden. Voor bedrijven of andere grote organisaties is het al een lange tijd de standaard dat er voluit geavanceerde technologie wordt gebruikt om de taken uit te kunnen voeren. Zo werkte het vroeger bijvoorbeeld voor bedrijven zo dat er een aantal mensen waren die verantwoordelijk waren voor de productie. Deze arbeiders werkten hard en onder slechte omstandigheden en maakten dan vaak gebruik van grotere machines. Deze machines werkten meestal niet zonder dat de arbeiders nog steeds aanwezig waren. Maar nu zijn we dusdanig ver gekomen dat zelfs die arbeiders nauwelijks meer nodig zijn. Nu hoeft er maar een persoon aan het begin van de werkdag op een grote rode knop te drukken, en dan gaan alle automatische lopende banden al aan en hoor je het gerommel van de machines die op volle toeren draaien. Nu speelt de technologie voor ons een werkelijk gigantische rol

Een dag in een moderne samenleving vol technologie

Wij maken elke dag weer een nieuwe dag mee in een hypermoderne samenleving vol high tech, geavanceerd apparatuur. Probeer dan eens te denken hoe het er van bovenaf uitziet, als je niet elke dag in zo een samenleving met moderne apparatuur leeft. Als je een dag van jezelf naloopt kom je er al vrij gauw achter dat je voor erg veel dingen elektriciteit nodig hebt. Voor sommige activiteiten is het wel duidelijk dat je elektriciteit nodig hebt, zoals als je een bubbelbad gebruikt. Maar andere manieren van elektriciteitsverbruik die je minder snel door hebt is als je water wilt drinken of gebruiken om te koken. Waar haal je dit dan vandaan? Natuurlijk vanuit de kraan. Een kraan zou helemaal niet werken zonder stroom. En het is nou ook niet zo dat we als individuen weten waar we schoon water vandaan zouden moeten halen als het niet uit de kraan komt. Het water uit je jacuzzi opblaasbaar valt nog wel te proberen, maar schoon, dat is het niet. Ook kun je zonder deze stroom helemaal niet naar werk toe. Je wordt in de ochtend niet op tijd wakker omdat je alarm niet afgaat. Ook kun je op geen enkele andere manier naar je werk dan met de fiets.