Een rolgordijn is een gordijn dat kan op- en afrollen. Het gordijn bestaat uit een buis en daar omheen zit het doek. U kunt het rolgordijn bedienen van boven naar beneden en het doek rolt dan van boven naar beneden, zodat hij makkelijk verstelbaar is. De verduisterende rolgordijnen zijn dichter van structuur. Het maakt de ruimte gezellig en huiselijk, en het zorgt voor veel privacy. Als je de slaapkamer zo goed mogelijk wil verduisteren, dan is blackout de beste optie. Hiernaast zijn blackout gordijnen ook aan te raden voor het breedste kleuraanbod en maximale isolatie. In de zomer ga je warmte in de slaapkamer tegen, en in de winter houd je de kou buiten.

Dimout gordijnen zijn de beste keuze als je jouw slaapkamer wil verduisteren, maar tóch nog een klein beetje licht in de kamer wil. Bovendien zorgt deze zachte gordijnstof voor een meer luxe en sfeervolle uitstraling en het is goedkoper dan blackout gordijnen.

5 Voordelen van verduisterende rolgordijnen

 • Verbeterde nachtrust, ook worden ze vaak in de babykamer gebruikt die slapen ook vaak overdag.
 • Isolerende werking, dat betekent dat hij in de zomer de warmte buitenhoud en in de winter juist de warmte binnenhoudt.
 • Ze zijn verkrijgbaar in verschillende niveau’s van lichtdoorlatendheid. Per porocent aangegeven.
 • Ze zijn heel makkelijk te combineren met andere raamdecoratie. Zo kiezen mensen vaak nog voor overgordijnen of inbetweens.
 • Het is het makkelijkste raamdecoratie product om te onderhouden.

Bescherming van meubilair

Omdat er geen zon naar binnenkomt door de verduisterende gordijnen, komt er geen zon meer naar binnen. Hierdoor zullen meubels zoals stoelen en banken minder snel verkleuren waardoor die langer mooi zijn en meegaan!

Naast dat je eigen meubilair langer meegaat, gaan de gordijnen zelf ook langer mee. De verduisterende stof zorgt voor extra bescherming tegen invloeden zoals de zon.

Rolgordijnen schoonmaken?

Wij raden aan om regelmatig je rolgordijnen en duorolgordijnen schoon te maken. Rolgordijnen die erg vuil zijn, zijn namelijk lastiger schoon te maken en vragen meer aandacht dus hoef je er minder lang aandacht aangeven als je het regelmatig een keer schoonmaakt. Goed onderhouden rolgordijnen en duorolgordijnen gaan langer mee.

4 stappen om de meeste rolgordijnen schoon te maken

 • Verwijder stof en vuil
 • Verwijder grotere vlekken met een lauw sopje
 • Droog het rolgordijn goed af met een schone doek
 • Hang het gordijn uit om te drogen

Hoe werkt een rolgordijn?

 1. Het doek bestaat uit een verduisterende, lichtdoorlatende of transparante stof die op een buis zit bevestigd.
 2. Het rolgordijn hangt met steunen aan het plafond of op de muur of kozijn.
 3. Met een bediening zoals een ketting, koord, handgreep of afstandsbediening rolt u het rolgordijn tot de gewenste hoogte.

Bekijk hier alle verduisternde rolgordijnen.